I Tromsø er Bil i Nord mest kjent som Volvo-forhandler, men 18. januar kjører et nytt bilmerke inn i bilbutikken på Skattøra. Da er det offisiell åpning for elbil-merket MG hos Bil i Nord.
 
Dette feires med kampanje på alle nye MG-modeller. Kjøper du en ny MG kan du få finansiering fra 0,99% rente og tillegg får du 10 000 kroner Tromsø-rabatt!
 
– Vi gleder oss til å starte opp salget av MG, og spesielt den nye modellen MG 4 Xpower. Det er en rakett av en bil, til en rimelig penge, sier Jon Christoffersen.

MG 4 Xpower er en kvikk firehjulstrekker med 435 hestekrefter, og går fra 0-100 på under fire sekunder.

– Her får du plenty rekkevidde til en peise rå pris, smiler kollegaen Rasmus Drechsler! 

– Bilen kom på markedet rett før jul, og har en pris på rett i overkant av 400.000 kroner. Hos MG får du mest rekkevidde for pengene, i tillegg til at de har en rekke funksjoner som du ellers bare finner hos dyrere biler, sier Christoffersen.

Imponert over lavt forbruk

Rasmus Drechsler kjører MG4 XpowerRasmus Drechsler kjører selv MG4 Xpower og er svært fornøyd med bilen. I jula kjørte han fra Tromsø til Svolvær på juleferie.

– Bilen er sporty og rask, og jeg ble overrasket over hvor godt den sitter på veien, også på nordnorske vinterveier. Jeg ble også imponert over det lave forbruket. Det gir en svært gunstig biløkonomi, sier Drechsler.

MG4 Xpower har en rekkevidde på opptil 385 kilometer, og lader hurtig. Sommeren 2023 avslørte NAFs store elbil-test at MG4 var den bilen som gav mest rekkevidde for pengene. Les hele testen her! 

– Om vinteren er det også behagelig med oppvarmet skinnratt og oppvarmede forseter.

Jon Christoffersen viser fram MGs appMG-app med mange funksjoner

MG har utstyrt bilene med en rekke gode funksjoner, og mange av dem kan enkelt styres via appen på telefonen.

– Det er en høyteknologisk bil, og gjennom telefonen kan du blant annet styre varmen og lading, låse og åpne bilen. Nå som bilen står ute på lading kan jeg for eksempel se hvilken temperatur det er inne i bilen, forteller Christoffersen.

MG4 Xpower har firehjulsdriftNy utgave har firehjulstrekk

Den nye utgaven av MG4 har altså firehjulstrekk som gjør at framkommeligheten øker betraktelig.

– Mange i Tromsø sverger til firehjulstrekk, og den nye MG4 Xpower passer godt til de utfordringene vi har her i byen.

God erfaring med MG

Selv om MG er et nytt merke for Tromsø-avdelingen, har Bil i Nord vært forhandler for MG siden 2001.

– Som konsern har vi hatt MG i lang tid, og har bare gode erfaringer med det.

De elektriske bilene har vist seg å være svært populære de siste årene.

– Min erfaring er at de som går over til elektrisk, synes det er helt supert. Jeg var selv skeptisk, men etter å ha kjørt elektrisk synes jeg det er et mye enklere bilhold. Jeg slipper å tanke, og det å lade er som å lade telefonen. På langturer må du stoppe for å hurtiglade, men ellers gjør du det bare hjemme, sier Christoffersen.

Rasmus Drechsler og Jon Christoffersen inviterer til prøvekjøring av MG i TromsøVelkommen til prøvekjøring

Nå ønsker Bil i Nord Tromsø alle velkommen til prøvekjøring på MG-bilene.

– Vi har offisiell åpning den 18. januar, og da skal vi også ha alle modellene tilgjengelig, sier Christoffersen. Han og kollega Drechsler har allerede hatt flere kunder som har prøvekjørt bilene.

– Jeg hadde nettopp en kunde innom som skulle kjøpe bruktbil og hadde krav til spesifikasjonene. «Du kan få en ny bil til den prisen», sa jeg og han sa at han ikke visste at det var nye biler til den prisen, forteller Drechsler.

– Vi har en god kampanje på MG akkurat nå, og i tillegg er dette biler med 7 års garanti. Du får rett og slett ekstremt mye bil for pengene. Det er biler med mye utstyr og gode sikkerhetssystemer.