Kenneth Evjen er konstituert daglig leder for Bil i Nord. Jan Hugo Svendsen hadde sin siste arbeidsdag torsdag 22. februar, men han vil være tilknyttet Bil i Nord som rådgiver i en periode framover.

Kontintinuitet i fokus

Evjen har jobbet i Bil i Nord siden 2011, da han begynte som avdelingsleder ved Bil i Nord Leknes. Etter dette har han hatt samme stilling både i Tromsø og i Svolvær. De siste to årene har han vært daglig leders stedfortreder.

– Jeg er nå konstituert som leder, og så er det opp til styret å etter hvert finne den beste lederen for jobben. Ved at jeg overtar nå holder vi på kontinuieteten og den gode kulturen vår, mener Kenneth

Bilbransjen har gått fra fra høykonjunktur til en mer presset situasjon de siste årene. Han mener bransjen nå kan vente seg litt mer stabile tider, men at også 2024 blir et år som krever at man bretter opp ermene.

–  Vi vil fortsette vår innsats med fokus på fornøyde kunder, fornøyde medarbeidere og videre vekst, sier Evjen.

Kenneth Evjen overtar etter Jan Hugo Svendsen som har vært leder for Bil i Nord i 10 år. Foto: Lofotposten

Har ligget i kortene en stund

– Jan Hugo har gjort en strålende jobb. 10 år på topp i bilbransjen er krevende, og det er ingen dramatikk knyttet til hans avgang, forteller Bil i Nords eier Thor Drechsler.

Svendsen forteller om gode og hendelsesrike år i bilbransjen. At han ville tre av har ligget i kortene en stund.

– Det passer aldri godt å gå fra en slik stilling, men Bil i Nords ledergruppe er godt skodd. Jeg ønsker ikke gå her som syvende far i huset nå, men det er hyggelig å fortsatt være tilgjenglig for selskapet, forteller Svendsen.

Bil i Nord er en av Nord-Norges største bilforhandler og representerer Volvo, Ford, XPENG og MG. Konsernet har totalt rundt 250 medarbeidere på avdelinger i Mosjøen, Mo i Rana, Bodø, Leknes, Svolvær, Sortland, Harstad, Narvik, Finnsnes og Tromsø.