Etter å ha stått hjemme i garasjen og polert biler for både venner og familie, var det et enkelt valg for Rolf Tøllefsen å si opp butikkjobben, og starte som bilpleier hos Bil i Nord Tromsø da muligheten dukket opp.

– Jeg har hatt bilpleie som hobby i flere år, og vært en «helgekriger» i garasjen hjemme. Det har blitt et slags fristed for meg. Jeg elsker å se resultatet av jobben jeg gjør, og det er det som er så gøy med å være bilpleier, forteller Tøllefsen.

Se video av hvordan bilpleierne jobber:

 

Våren er høysesong

Sommeren står for døra, noe bilpleierne i Bil i Nord merker godt:

– Det er bra trykk på bilpleie-avdelingene om dagen, så vi går ikke tom for arbeid, sier Tøllefsen. 

I år som i fjor er det mange som velger å reise på bilferie i Norge.

– Folk vil ha bilen klar for sommeren, noe som innebærer både rengjøring utvendig, og ikke minst innvendig. Ofte vil kundene ha en grundig innvendig vask før de legger ut på langtur, men vi merker også at folk vil ha ren og pen bil etter sommerferien. Noen vil også ha det lille ekstra, som skinnbehandling av setene eller Drop Off-behandling av lakken. Drop Off er et produkt som gir en keramisk lakkbeskyttelse. Dette gir ekstra beskyttelse og glans i lakken, forklarer Tøllefsen.

Ønsker du ren bil til sommeren? Sjekk ut Bil i Nords kampanje på bilvask, samt rens og impregnering av seter.

Foto av bilpleier Daniel Edvardsen

Bilens magikere 

At en bilpleier kan utrette underverker, er det liten tvil om. Det mener i alle fall Daniel Edvardsen, bilpleier på Bil i Nords avdeling i Mo i Rana.

– Vi bilpleiere blir ofte kalt magikere, og mange kunder blir kjempeoverrasket over resultatet etter at vi har jobbet med bilene deres. Hos oss er alt mulig, og i bunn og grunn handler det om å ha riktig kunnskap om både vasketeknikk og kjemi. I tillegg har vi mange års erfaring innenfor bilpleie-faget, forteller Edvardsen.

– Mange blir svært overrasket over hvor mye vi klarer å hente fram igjen av glansen i lakken ved å maskinpolere bilen.

Selv om lakken har blitt sliten, og bilen har fått vaskeriper, så finnes det håp.

– En helt ny, svart bil vil etter få år bli ganske grå i lakken om du bare vasker den i automatiske vaskehaller. Ved å maskinpolere bilen skikkelig vil vi kunne hente frem den dype, svarte fargen igjen, sier Edvardsen.

Les også: Dette må du tenke på når du vasker bilen

Foto av Rolf Tøllefsen

Coating – magikerens avslutningsnummer

Ifølge Edvardsen er det spesielt en siste ting man bør unne seg når man får behandlet eksteriøret på bilen:

– Hvis lakken har fått mange småriper, og ser blass ut, så er det håndvask og maskinpolering som gjelder. Når dette er gjort bør du gå for et lag med coating (keramisk lakkebeskyttelse). Dette beskytter lakken, og kan vare i flere år. Regn og skitt vil slite med å feste seg på bilen, og den holder seg dermed fin mye lenger, forklarer han.

Foto av setetrekk før og etter reparasjon

Kan spare deg halve prisen

I tillegg til innvendig vask og rens av interiøret, har Bil i Nord Tromsø også startet med Smart repair.

– Smart repair vil si at vi kan reparere småskader i skinn og plastinteriør. Hvis du for eksempel har et lite hull, eller en rift i skinnet på bilsetet ditt, så kan vi reparere skaden i stedet for å måtte bytte hele setetrekket, forklarer Rolf Tøllefsen.

Å reparere skaden kan dermed spare både lommeboka og miljøet.

– Jeg synes det er utrolig morsomt og givende å jobbe med Smart repair. Ved å reparere småskadene i interiøret sparer man ikke bare lommeboka, men det er også en stor miljøgevinst ved å reparere, i stedet for å bytte ut med nytt, fortsetter han.

Og kundene er ikke i tvil om hva de synes:

– Kundene blir svært overrasket over hva vi får til, og de blir superfornøyde! Smart repair er noe av et artigste jeg gjør som bilpleier, siden resultatet er såpass synlig for meg og kundene, avslutter Tøllefsen.

Bil i Nord har nå kampanje på bilpleie. Bilen din får utvendig og innvendig vask, rens og impregnering av seter til kun 1825 kroner.

Bil i Nord er Nord-Norges største bilforhandler og har avdelinger i Tromsø, Finnsnes, Harstad, Svolvær, Sortland, Leknes, Bodø, Mo i Rana og Mosjøen.