Wilhelm Aleksander Nygård Eliseussen har siden han var 14 år tilbrakt hver torsdag under panseret på biler hos Bil i Nord Finnsnes.

– Jeg kommer fra en Volvo-familie og har alltid interessert meg for mekking. Jeg var helt sikker på at jeg ville hit da jeg hadde arbeidslivsfag på skolen og skulle velge utplassering, forteller 15-åringen fra Finnsnes.

Bil i Nord er Nord-Norges største privateide bilforhandler, og forhandler blant annet Volvo. Bil i Nord har avdelinger i Tromsø, Svolvær, Finnsnes, Harstad, Sortland, Leknes, Bodø, Mo i Rana og Mosjøen. 

Sjekk sommerens servicekampanjer fra Bil i Nord! 

Fikk sommerjobb

I sommer har Wilhelm også hatt sommerjobb på Bil i Nord. Koronakrisen har skapt mange permitteringer og ført til færre sommerjobber for ungdom.

– Det er kjempeviktig å gi ungdom sommerjobb. Vi har som bedrift et stort ansvar å gi ungdom en fin start på arbeidslivet. Wilhelm er svært interessert i faget, og da er det en stor glede å ha ham her, sier daglig leder Morten Linaker hos Bil i Nord Finnsnes.

God lærer på verkstedet

Bil i Nord verksted lærling Finnsnes mekaniker PST personlig servicetekniker Personlig servicetekniker Marius Gabriel Migioiu (bildet) er en av Norges beste Volvo-mekanikere, og er glad for å ha Wilhelm på verkstedet.

– Han er dyktig og har lært mye. Det er fint for meg å ha ham her, og han er til stor hjelp, sier Marius.

Hos Bil i Nord har den personlige serviceteknikeren direkte kontakt med kundene. Det betyr at kunden slipper å gå via et kundemottak for å få bilen på verksted, og man unngår lettere misforståelser når teknikeren er i direkte kontakt med kunden.

Selv om Wilhelm har bilinteressen hjemmefra, var det ingen der som mekket på biler.

– Nei, jeg kjenner ingen. Men jeg begynte å skru selv, og så har jeg funnet ut derfra.

Ønsker å ta fagbrev

Til høsten begynner Wilhelm på Finnfjordbotn videregående skole, hvor han har valgt linjen Teknikk og industriell produksjon (TIP). Nå håper han at den nye skolen også åpner for at han kan fortsette å jobbe hos Bil i Nord.

– Det er veldig fint å være her, jeg har mye å gjøre og det er trivelige folk. Jeg har lært mye, og fått være med på det meste, også å bytte motor og girkasse, forteller den bilinteresserte ungdommen.

Framtidsplanen er klar:

– Jeg ønsker å gå i lære og ta fagbrev som mekaniker.

Er du på jakt etter ny bil? Se Bil i Nords sommerkampanje!