Det er i år 5 år siden Jan Hugo Svendsen rullet inn i Bil i Nords lokaler på Sortland som daglig leder. Etter et kort opphold i Vesterålen kjørte han videre og overtok ledelsen av vår avdeling i Tromsø, før han for tre år siden tok steget opp som toppsjef i konsernet.

Nå leder han Nord-Norges største privateide bilkonsern med ni avdelinger, 250 medarbeidere og en omsetning som nærmer seg 1,5 milliard kroner.

Les også: Full gass under korona-krisen gir pang-resultat

Thor Drechsler Bil i NordJan Hugo var han regionleder for Nord-Norge i Nikita Hair Norway AS, før han var innom bilutleie og deretter salgsdirektør i Harstad Tidende. Drømmejobben var likevel i Bil i Nord.

– Han hadde mast på meg i 10 år om å få begynne hos oss. Jeg ble så lei masinga, så da ble han ansatt, ler gründer og eier Thor Drechsler.

Fargeklatt med konkurranseinstinkt

Drechsler beskriver Jan Hugo Svendsen som en fargeklatt, med tydelige meninger og mange gode kvaliteter.

– Jan Hugo har stått i spissen for mer struktur og vi har fornyet oss under hans ledelse. Han er strengere på mange ting som vi ikke var så streng på før. Han går i dybden på ting, og leter etter kronestykker – som blir mange til slutt, forteller Drechsler.

Han forteller om mange artige dager på jobb, men også tyngre tak.

– Må man gjøre grep, så gjør Jan Hugo dem. Han er ikke redd for å stå i en konflikt, ikke i det hele tatt!

Lever et «vanlig» liv
Både på jobb og privat er Jan Hugo et konkurransemenneske, og fritiden brukes mye til trening. Han har deltatt i Iron Man-konkurranse og i flere triatlon – senest i høst.

– Han går en tur i fjellet eller sykler nesten hver eneste dag. Ellers er Jan Hugo veldig glad i det han kaller «kjøttkake- og brunsaus»-liv. Det er det han ønsker seg: stå opp om morgenen, steke pannekaker til familien, gå på jobb og komme hjem og spise kjøttkaker med brunsaus.

Thor Drechsler forteller at jubilanten ikke ønsker noen form for oppmerksomhet på bursdagen.

– Men vi må jo finne på noe artig. Det blir nok åpent hus fra klokka 12-14 med fyrstekake og sherry, ler han.

– Hvor er Jan Hugo om 5 år?

– Jeg håper at han fortsatt jobber i Bil i Nord!

Engasjert propell

Roger Storrødvann, Bil i Nord Mo i RanaFor tre år siden kjøpte Bil i Nord tre Jakhelln Bil-avdelinger i henholdsvis Bodø, Mo i Rana og Mosjøen.

– Jan Hugo er en vanvittig engasjert kar. Han er en propell, og det går i 110. Han er skikkelig, tydelig og vet absolutt hvor han vil. Det er kjempeartig å jobbe i lag og jobbe under ham, sier Roger Storrødvann som leder avdelingen i Mo i Rana.

Jan Hugo liker selv å kalle seg «Hugo Boss».

– Han er Hugo Boss, ingen tvil om det. Han har så lyst at det skal bli bra, og det går han til. Han er dyktig til å rose medarbeiderne for å lykkes, men det er også hans fortjeneste. Samtidig er det ikke alle ledere som gir æren videre til sine medarbeidere.

Storrødvann innrømmer at han var spent da oppkjøpet ble kjent og de skulle inn under Bil i Nord-paraplyen.

– Det har udelt vært bare positivt med den måten han har styrt skuta. Han har skapt flotte rutiner, samtidig som han har latt oss fått dundre på her på Mo. Vi har klart å skape gode resultater, sammen. Jeg er glad for å jobbe i dette solide konsernet, det er trygt og godt.

Involverer medarbeiderne

Julie Aas, Bil i Nord TromsøControllerer Julie Aas ved avdelingen i Tromsø jobbet tre år som nærmeste medarbeider til Jan Hugo.

– Han er en flink leder, positiv og en kjempehyggelig person. Han er glad i å prate, ler Julie. Hun forteller at hun satte stor pris på å ha ham som leder.

– Da han kom inn endret vi fokus. Vi endret fokus til å gjelde de viktige og riktige tingene, og hang oss ikke opp i små detaljer som kanskje ikke er så viktig. Jeg opplever han som er som er opptatt av å diskutere, både med oss i ledergruppa, men også medarbeiderne ellers. Han tar ingen avgjørelser over hodet på folk, men involverer alle. 

Bil i Nord ønsker å feire Jan Hugos 50-årsdag med å gi bort dekkhotell til 50 hjul. Klikk her for å bli med i loddtrekningen!