Det var på seinhøsten 2021 at Lina Nilsen, som til daglig jobber som sykepleier på UNN i Tromsø, kunne hente ut sin splitter nye Volvo XC40 Recharge Pure Electric hos Bil i Nord.

– Det var faktisk litt tilfeldig at det ble elbil på meg, forteller Nilsen.

– Egentlig hadde jeg sett på hybridvarianten, og veid litt for og imot den. Så skulle det vise seg å være lengre leveringstid på den, og da besluttet jeg å gå for den helelektriske varianten i stedet, forteller Nilsen.

Les også: Andreas fikk prøvekjøre Volvo C40: – Den er sporty og komfortabel!

Med el på langtur

Volvo XC40 Recharge er Volvos første kompakte, helelektriske SUV. Bilen har en rekkevidde på opptil 433 kilometer, og Nilsen har allerede tatt sitt eksemplar med på langtur.

– Jeg kjørte til Finland i påsken, og det gikk helt strålende! Jeg fulladet bilen før jeg dro, og så tok jeg et halvtimes ladestopp på Kilpis, før jeg kjørte videre til Muonio, forteller hun.

– Det er god plass i bilen, så man får plass til ski og utstyr, den er stillegående, og den er veldig lett å kjøre. Jeg synes det er en helt fantastisk bil, legger hun til.

BAGASJEROM: Bagasjerommet er stort nok for Lina. – Jeg har til og med kjørt flyttelass med bilen, sier hun.

Planlegger bilferie

Også i sommer skal Nilsen ut på langtur med XC40’en.

– I sommer skal jeg kjøre til Sverige, noe jeg ser fram imot. Jeg kan spørre bilen underveis om hvor det finnes ladestasjoner, så sier den ifra når jeg skal stoppe. Selve laddingen går enkelt ved hjelp av appene på telefonen, forteller hun.

 Jeg opplever det som helt uproblematisk å kjøre på bilferie med elbil!

Les også: Alt du trenger å vite for å bli en smart elbileier!

Bedre overblikk

Dette er ikke første gang Nilsen eier en Volvo, men første gang hun kjører helelektrisk.

– Tidligere hadde jeg en Volvo S40. Den er ganske lav, og jeg synes det er veldig deilig å nå komme litt opp i høyden. Med XC40'en slipper man å «sitte på veien», og man får bedre overblikk, sier hun.

Interessert i Volvo XC40 Recharge? Bestill prøvekjøring her!

Kjenner Bil i Nord godt

Selv om Nilsens Volvo XC40 Recharge er det første kjøpet hun har gjort hos Bil i Nord, er bilforhandleren langt ifra fremmed for henne.

– Familien min har vært kunde hos Tom Karlsen i Bil i Nord leeenge! Vi har sikkert kjøpt 15 biler fra han totalt, forteller hun.

Tom Karlsen er salgssjef for nye biler ved Bil i Nords avdeling i Tromsø

– Derfor var det også en selvfølge for meg å gå til Bil i Nord for å kjøpe bil, legger Nilsen til.

Les også: Mats har kjøpt Volvos første elbil: – Den er helt suveren!

BILTUR: Lina Nilsen skal ta med Volvoen sin på langtur til Sverige i sommer.

God timing

Høsten 2021 skulle for Nilsen vise seg å være et veldig klokt tidspunkt å investere i elbil. Ikke lang tid etter kjøpet, steg drivstoffprisene kraftig. Strømprisene har økt flere steder i landet, men har holdt seg lave i Nord-Norge.

– Ja, man kan trygt si at jeg ikke angrer på kjøpet mitt! Jeg bruker selvsagt mer strøm nå enn tidligere, men jeg har definitivt gått i pluss, slår Nilsen fast.

Les også: Tina og John valgte Volvos første elbil - les deres dom!

Inspirerte kollega

Nilsen bruker ofte bilen til jobben på UNN. Der har hun snakket såpass varmt om XC40 Recharge, og om Bil i Nord, at en kollega valgte å gå til innkjøp av akkurat samme bil.

– Og vi er begge råfornøyde med valget!