For mange kan dette by på utfordringer. Her kommer noen tips til hvordan du gjør bilferien til en trygg og fin opplevelse sammen med barna.

God tid – ikke stress, la bilturen være en del av ferien – ikke bare veien til ferie. Husk å være tålmodig, og ta gode pauser underveis.
Mat og drikke – ha med noe godt å spise og drikke som ikke er proppet med sukker, da minsker du risikoen for kvalme og overaktive unger.
Lydbøker og barnemusikk – DVD og nettbrett er god underholdning, men lydbøker og musikk er fin avveksling og gir ofte rolige barn.
Skryt og belønn – Det er ikke enkelt for barn å sitte stille, fastspent i en bil i timesvis – Skryt av dem og send gjerne bak små overraskelser underveis (snacks, leker, noe å se i). Dette gir god motivasjon og avbrekk.
Sikkerhet – sørg ALLTID for at barna er forsvarlig sikret tilpasset alder og vekt.

Bil i Nord ønsker å være en bidragsyter og ressurs for å hjelpe foreldre til å sikre barn i bil. Våre leverandører arbeider med å utvikle og tilby teknologi og løsninger som øker tryggheten for alle i, og utenfor bilen. Volvo er en viktig aktør på dette området. Deres bilseter er blant de sikreste som finnes på markedet. Volvo samarbeider med Trygg Trafikk, og har utviklet en ressursbank for deg som søker mer informasjon om sikring av barn i bil på sikrebarnibil.no. Vi inviterer deg til å lese mer om bil og sikkerhet på disse sidene. Kunnskap redder liv.

Riktig god bilferie, og kjør forsiktig!