Cirka en tredjedel av alle bilister kjører med for lavt lufttrykk i dekkene. Et for lavt lufttrykk innebærer høyere drivstofforbruk, i tillegg til at det innebærer dårligere kontroll over kjøretøyet og det påvirker bremselengden.Om du skal kjøre bilferie i Europa eller Norgesferie for å besøke slekt og venner, er det viktig å sjekke at bilen også er klar for ferieturen.
Bil i Nords fagfolk gir deg her sine beste råd, slik at du kan være sikker på at bilen er i orden.
 

1. Sjekk at alle lys virker
 

2. Sjekk dekkene

– Det er tre ting du bør sjekke med dekkene: det første er at dekktrykket er tilfredsstillende, neste er at mønsterdybden er korrekt og til sist om du har noe skjevslitasje på dekkene. Mønsterdybden er anbefalt 3 mm, selv om kravet er 1,6 mm på sommerdekk. Risikoen for vannplaning øker dramatisk når mønsteret på sommerdekkene blir mindre enn 3 mm.

– En firhjulskontroll kan rette opp skjevheter i forstillingen, så det er lurt å sjekke hvis man merker at rattet er skjevt.

Les også: Seks gode tips til deg som skal skifte dekk
 

3. Peile olje

Bil i Nord, LærlingSe til at du har nok olje, på nye biler kan du lese av på displayet inne i bilen, men på eldre biler må du peile, sier mekanikerlærling Sindre Robertsen.
 

4. Sjekk om du må bytte vindusviskere

Vindusviskere må skiftes en gang i året, og siden man skal kjøre langt, kan det være greit å sjekke om det er på tide. Hvis det legger seg film på vinduet når du bruker dem, kan det være på tide å bytte. De skal viske bort både regn og eventuelle insekter.
 

5. Fyll opp med spylevæske
 

6. Sjekk forsikringen og eventuell veihjelp

Som Volvo-eier har du gratis veihjelp i hele Europa dersom du følger servicen, du får leiebil i et visst antall dager og gratis transport til nærmeste Volvo-verksted.

Snart ferie – kjøp en ferieklar bil, så kommer du deg trygt avgårde. Klikk her for å se Bil i Nords utvalg av bruktbiler.

7. Bestill verkstedtime i tide

Hvis du vet at du bilen trenger en service eller en sjekk om at alt er i orden, så bestill verkstedtime i tide.

Verkmester Hugo Martinsen– I fjor var det stort trykk på verkstedene og vanskelig å finne ledig tid, fordi så mange kommer samtidig før de skal på ferien, sier verksmester Hugo Martinsen ved Bil i Nord Finnsnes.

Til sist er det viktig å laste de tyngre gjenstandene nederst i bilen og fest dem gjerne. Ikke la løse gjenstander ligge og slenge i bilen.

Klikk her for å bestille verkstedtime hvis du trenger en teknisk kontroll av bilen din før du kjører på langtur.