Bil i Nords selgere har lang erfaring med å gi råd og finne den beste løsningen for kunden. Her forteller Tom Erik B. Hagen ved Bil i Nord Harstad fordeler og ulemper ved hvert alternativ for å hjelpe deg med å ta en informert beslutning.

Nye regler og smarte trekk

1. juli i år trådte nye leasingregler i kraft. Tom Erik opplever at flere syns disse framstår kompliserte.
Volvos nye bestselger lurer seg unna disse reglene. Elbiler under 500.000 ikke er påvirket her, forteller han.

Hvis man vurderer leasing, må du vite dette: Elbiler under 500.000 kroner har ingen prisendring. Elbiler til mer enn 500.000 får en liten økning på 150-300 kroner i måneden. Samtidig vil fossile og hybride biler få en enda større økning enn dette.

– Vi forventer økt etterspørsel etter leasing av elbil nå. Rimelige elbiler som for eksempel Volvo EX30 blir relativt sett mer lønnsomme å lease.

Tom Erik nevner også et lite triks man kan bruke for å få lavere leasingkostnad i måneden. Leasingavtalen består av en månedskostnad og en engangssum som ofte kalles forskuddsleie.

– Bruk din innbyttebil til å dekke forskuddsleien! Legger man inn mer som forskudd, så blir månedsprisen tilsvarende rimeligere!

Se tilbud: Volvo EX30

RIMELIG: Volvo EX30 er blitt en av landets mest solgte biler, kanskje mye på grunn av den rimelige prisen.

 

Leasing: Fleksibilitet og økonomisk trygghet

Leasing av elbil har vokst i popularitet, spesielt blant de som ønsker å unngå risikoen for verditap.

– Med leasing tar du ikke ansvar for fremtidig verditap, noe som kan være en stor fordel med tanke på hvordan elbilmarkedet har svingt de siste årene.

Når du leaser elbil kan du også i større grad selv bestemme hvor store de månedlige kostnadene skal være.

– Månedskostnadene justeres etter størrelsen på forskuddet. Jo mer du legger ned i forskudd, jo lavere blir din månedlige kostnad. Du kan til og med bruke din nåværende bil som en del av forskuddet, sier Tom Erik og viser til at månedskostnaden kan være alt fra 0 kroner og oppover.

Han peker også på at når du leaser elbil, står du også friere til å skifte bil.

– Teknologien utvikler seg raskt, og mange ønsker ikke å sitte med en bil som har gammel og utdatert teknologi.

Se tilbud på Volvo EX30 AWD

 

LEASING: Å lease en elbil lønner seg for deg som ønsker å unngå framtidige verditap, samtidig som du kan styre størrelsen på månedskostnadene. Alle foto: Tom Benjaminsen, iNord

 

Kjøpe: Total kontroll og frihet

Tidligere var det mest vanlig å kjøpe bil, og det har fortsatt sine store fordeler.

– Dette er det beste valget for deg som kjører mye og planlegger å beholde bilen over flere år. Det er også ofte det beste hvis man har mange sjåfører og uvørent bilhold.

Kjøp er imidlertid forbundet med risiko for verditap, noe du må være forberedt på å håndtere selv.

– For dem som kjører over 25.000 kilometer i året, kan kjøp være mer økonomisk gunstig, legger Tom Erik til.

Se tilbud: Volvo EX30

Abonnere: Alt inkludert

Å kunne abonnere på en Volvo er noe relativt nytt, og det tilbyr en alt-inkludert pakke som dekker service, forsikring og leasing for en kortere periode.

– Dette er et flott alternativ for deg som ønsker forutsigbare utgifter uten noen overraskelser, sier bilselgeren.

Med Volvos bilabonnement kan kundene benytte seg av en kilometergrense på opptil 45.000 kilometer.

– Hvis du bare trenger bil i en kort periode, kan abonnementet være ideelt siden det ofte kommer med en tre måneders oppsigelsesfrist. Mange velger for eksempel abonnement hvis de har bestilt en bil med litt lengre leveringstid. Da kan et bilabonnement være fint i mellomtiden, forklarer han.

Les også: 6 tips til prøvekjøring av Volvo EX30

TOTAL ØKONOMI: Bilselgerne hos Bil i Nord kan veilede deg til hvordan du best bør kjøpe bil.

Nye krav for lån

Både leasing og abonnement tilbyr muligheter for raskt å oppgradere til nyere modeller, noe som er en stor fordel med tanke på den raske teknologiske utviklingen i bilindustrien.

– Når du leaser eller abonnerer, kan du enkelt bytte til en nyere modell etter endt periode, noe som gir økonomisk sikkerhet og tilgang til den nyeste teknologien, forklarer Tom Erik.

For mange betyr også innstrammingene i lånereglene at det er vanskeligere å kjøpe bilen.

– Spesielt i byene hvor man gjerne sitter med store boliglån, er det lettere å få leasing enn lån. Leasing blir ikke sett på som lån, og da er det lettere å få finansieringen på plass. Det gir en forutsigbar økonomi, og du vet hva du skal betale.

Hvilket alternativ passer deg best?

Å velge mellom å lease, kjøpe eller abonnere på en Volvo handler om økonomi, kjørevaner og hvilken livsstil du har.

– Det handler om hva du er mest komfortabel med. Noen foretrekker å ikke binde seg til en bil, mens andre ønsker å eie og ha full kontroll. Noen ønsker ikke å ta opp lån for å kjøpe bil, men heller ha faste månedlige kostnader, sier han.

Bilselgerne hos Bil i Nord er klar til å veilede og regne på de ulike alternative, slik at du skal stå rustet til å ta et godt valg som passer best for din situasjon.  

– Velkommen innom og fortell hva du ønsker og hva du har og rutte med. Vi er opptatt av å finne det som er best for deg!

Se alle Volvo-modellene