Harstadværingen Paal A. Sollien var ikke i tvil. Han skulle ha den nye Volvo V90 Cross Country. Dagen etter verdenslanseringen i midten av september skrev han kjøpekontrakten med Bil i Nord.

– Hvordan turte du å kjøpe en bil som du verken har sett eller prøvekjørt?

– Jeg har lang erfaring med denne typen bil, det er min tredje Volvo av samme type, og jeg vet at det er god kvalitet. Jeg har også nylig prøvekjørt Sedan-utgaven, sier Paal A. Sollien.

Allerede i september kunne Volvo Norge informere om at de nye modellene , Volvo S90 og V90,  er en suksess. Før bilene er kommet til forhandler er det forhåndssolgt biler for nesten én milliard kroner.
 

Volvo nyter stor tillit

Neste uke er Volvos nye flaggskip, V90, hos forhandler. Flere av Bil i Nords kunder har allerede kjøpt bilen, og nylig fikk interesserte lov til å ta en prøvekikk.

Les også: Frode kjøpte V90 uten å prøve den

– Stadig flere tør å kjøpe usett. De stoler på det de får fra merkevaren Volvo, det er stor tillit mellom kunde og leverandør. Paal blir den første i Harstad som får V90 Cross Country. Det var tøft gjort av ham å kjøpe den usett, men vi vet at han blir fornøyd med bilen. Det er en fantastisk fin bil, sier selger Daniel Marhaug i Bil i Nord Harstad.
 

Kjører langt og mye

Sollien jobber som Key Account Manager i Telenor, og i jobben kjører han mye i hele Nord-Norge. Fra Bodø i sør til Kirkenes i nord. På fritiden driver han med jakt og fiske, og må kjøre gjennom ulendt terreng for å komme fram.

– Dette er en meget bra bil til min bruk. Den er behagelig, har gode seter, er stille og har lavt forbruk av drivstoff. Bilen er lettkjørt og ikke minst sikker. Det er viktig for meg siden jeg ofte kjører lange turer, sier Sollien.

– Noe spesielt du falt for ved den nye Volvo V90 Cross Country?

– Helt ærlig, utseendet! Bilen har en lekker design. I tillegg kjenner jeg godt til kvaliteten fra erfaring med tidligere modeller, sier Sollien.

Les også: Øyvind fra Nord-Norge har utviklet de nye Volvo-bilene
 

Stor interesse for nye Volvo-modeller

Bilselger Daniel Marhaug forteller at Bil i Nord har forhåndssolgt mange av de nye Volvo-modellene, men han forventer enda flere inn dørene når V90-en faktisk er i butikk.

– Det er mange som venter på å få prøvekjørt bilen. Forskjellen på V90 og Cross Country-utgaven er bakkeklraringen og offroaddetaljene. Bakkeklaringen er økt med hele 6 cm i forhold til den vanlige V90, til 21 cm. Det er en ekte offroader, sier Marhaug.

Ønsker du å prøvekjøre en Volvo S90 eller V90 hos Bil i Nord? Klikk her for å se våre Volvo-kampanjer! 
 

Varsler elg

Nye Volvo S90 og V90 kommer med førerassistentsystemet Pilot Assist II, som bidrar til å holde bilen riktig plassert i kjørefeltet på motorveier i hastigheter opptil 130 km/t.

Begge modellene har også en ny funksjon som kalles Large Animal Detection. Systemet er i stand til å registrere store dyr som elg eller hest, både natt og dag. Teknologien gir bremsestøtte og varsler sjåføren i farlige situasjoner, for å unngå kollisjoner.

Les også: Her er Volvos hemmelige «våpen» i kampen mot kollisjoner