Nå er det ikke lenge før du også har Volvo, hund og rekkehus, spøker man til den evige ungkaren når han endelig får seg dame og brått ønsker å slå seg til ro.

For mange er Volvo, og spesielt som stasjonsvogn eller herregårdsvogn som det også kalles, det samme som at en endelig har blitt voksen og ansvarlig. Kjøper du Volvo er det synonymt med at man tenker på familiens sikkerhet, god plass, diskret utseende og høy komfort.

Men Volvo er ikke bare en bil hvor sikkerheten er i høysetet. Det finnes også modeller som er bygget for den som elsker å kjøre bil og som ønsker en tøff og sprek utgave.

Du finner en Volvo-modell tilpasset de fleste behov, og dette mener Bil i Nord-selgerne er de mest typiske kjøperne:

 

VOLVO XC40: Det er en Volvo XC40 som sørger for at skistjernen Anna Svendsen kommer seg trygt rundt på trening. Nå har hun fått ny tillit hos skilandslaget foran neste sesong.  

For den unge og urbane: XC40

Jon Kristoffersen, Tromsø: – Volvo XC40 er en herlig bil med kompakte ytre mål, men veldig godt utnyttet innvendig rom. Den er sprek å kjøre, og lett å ta seg fram med og parkere, samtidig som den har god lastekapasitet. I tillegg har den mulighet for taklast, og den har hengerfeste, noe som gjør den fleksibel. Dette er en bil som passer for en vid kundegruppe, men kanskje særlig for urbane og aktive familier. Volvo XC40 er veldig populær hos oss nå, og den første Volvo’en vi har med helelektrisk drift. 

VOLVO XC60: Familien Joakim, Anette og Håkon Lorentsen fra Finnsnes valgte en bil som både passer for den daglige småkjøringen, samtidig som de kan hekte på campingvogna og dra på langtur. 

For barnefamilien: XC60

Knut Bjørnar Eide, Finnsnes: – Den typiske XC60-kjøperen er en familieforelder som trenger en trygg og god bil, med god plass. De har gjerne to-tre unger, og hund. XC60’en har et stort bagasjerom, og her får man plass til alt fra en jack russel-terrier til en sanktbernhardshund! En XC60 har det meste – den ser bra ut, den føles bra og den oppfører seg bra. Det er ikke uten grunn at det selges mange XC60’er i områder der det er dårlige kjøreforhold – dette er en bil som er bygget for tøffe tak. 

Les også: Familien Lorentsen: – For oss er ladbar hybrid helt perfekt

GOD PLASS: V60 er en av Volvos mest populære modeller med god plass til både barn og bagasje.  

For den sporty med mye bagasje: V60

Rudi Elvegård, Harstad: – Volvo V60 har virkelig vokst, både som bil og i fysisk størrelse. Fra å ikke være en bil tilpasset en familie, har det nå blitt en flott familiebil. Selv har jeg tre barn, og kjører Volvo V60. V60 passer særlig godt til en ung familie, som ønsker god plass og en sportslig familiebil. Denne modellen har gode kjøreegenskaper og et lavt forbruk – det er en økonomisk bil å eie. Med hybrid kjører jeg i selv nesten kun elektrisk i hverdagen, samtidig som jeg har en bensinmotor i ryggen på lengre turer.

STORT BAGASJEROM: Volvo V90 er bilen for deg som kjører mye, enten det er jobb eller privat.  

For deg som kjører mye: V90

Viggo Henningsen, Svolvær: – Den typiske kjøpegruppen for V90 er barnefamilier som trenger litt plass. Da snakker vi gjerne litt yngre voksne, som synes det er greit å sitte litt lavere. V90 er en bil med god kjørekomfort gode og seter – dette er en bil du kan kjøre langt med. Bilen leveres med moderne hybridløsning, i kombinasjon med firehjulstrekk. Det er plass til fem personer, og V90’en passer fint for folk som har behov for bagasjeplass – den har et bagasjerom som rommer 560 liter.

STOR PLASS: Med sju seter er XC90 den perfekte bilen for storfamilien.  

For den aktive familien med mange barn: XC90

Per Ivar Andersen, Sortland: – XC90 er en fantastisk bil, og etter mitt syn den aller beste vi har. Jeg kjører den selv, og grunnen til det er at jeg har fire barn. Dette er en bil som passer en aktiv familie, som har behov for mye plass, høy kjørekomfort, og en bil som føles stor, trygg og god. XC90 er min absolutte favoritt! 

VOLVO V60 CC: Med god plass både til bagasje kommer man seg lett ut på nye opplevelser med en Volvo V60 CC.  

For deg med barn og hund: V60 CC

Bengt Mørkved, Bodø: – Volvo V60 CC er en glemt juvel i Volvo-rekka. Dette er en romslig stasjonsvogn, som gir SUV-følelsen, og kanskje den mest perfekte Norges-bilen. Denne bilen passer perfekt til unge foreldre som søker en romslig, komfortabel og sikker bil med firehjulstrekk og god bakkeklaring – slik at man lett kommer seg ut på nye eventyr. Bilen har også et bagasjerom på 530 liter, slik at man får plass til alt man trenger.

GLAD I BIL: Volvo S60 er for den unge og bilinteresserte.  

For den unge og bilinteresserte: S60

Kenneth Martiniussen, Mo i Rana: – Volvo S60 vil jeg kalle en sportsbil med komfort. Fordelen med S60 er at den har greit med plass, samt et fantastisk hybridsystem som gir mulighet til å kjøre mye utslippsfritt. Det er selvsagt flere kjøpegrupper, men dette er særlig en bil for unge og sporty kjøpere, og ikke for de som har bruk for en romslig familiebil. S60 kan også fås med Polestar-optimering.  

HYTTELIV: Volvo V90 CC er en høy bil som er populær blant hyttefolket.  

For den godt voksne, med barnebarn: V90 CC

Krister Svedal, Mosjøen: ­– V90 CC er en bil med god plass, firehjulstrekk, høy komfort og god bakkeklaring. Vi ser at den gjerne appellerer til godt voksne på 55 pluss, som ønsker seg en mellomting mellom en SUV og en stasjonsvogn. I denne bilen har man god plass til barnebarna, og bilstolene deres. Vi ser at mange som kjører V90 CC er hyttefolk, og folk som kjører mye.

STASBIL: Statsministeren kjører Volvo S90, og dette er bilen for deg som vil kjøre trygt og staselig.  

For godt voksne ("statsministerbil"): S90

Rune Liland, Leknes: – S90 er en bil for spesielt interesserte, ettersom det er en sedan. Vi ser at den typiske kjøperen er en voksen person, gjerne en mann på 50 pluss, men det finnes selvsagt alltid unntak. S90 er en herlig og veldig flott bil, som jeg i gåseøyne vil kalle en «direktørbil med klasse». Det er gjerne SUV’ene og stasjonsvognene som Volvo er mest kjent for, så denne modellen er nok litt glemt.

Bil i Nord er Nord-Norges største bilforhandler og har avdelinger i Tromsø, Finnsnes, Harstad, Svolvær, Sortland, Leknes, Bodø, Mo i Rana og Mosjøen.