Vi er midt i oktober, og snøen ligger allerede som et melisdryss på fjelltoppene. Gleder du deg, og kaller du vinteren den kalde, fine tida? Eller gruer du deg til mørketid, slaps, dårlig brøyta veier og vekslende vær?

– Vi vet hvor vi bor! For å kjøre trygt og sikkert er det utrolig viktig å ha en bil som takler nordnorske vinterveier, sier bilselger Jon Christoffersen hos Bil i Nord Tromsø.

Populært med firehjulstrekk   

Alle Volvos nyere modeller kan leveres med firehjulstrekk (AWD).

POPULÆR SUV: XC40, XC60 og XC90 er alle Volvo-modeller med høy bakkeklaring. Nå er det kampanje på alle hos Bil i Nord.   Foto: Trond Tomassen, iNord

– Det er spesielt viktig med firehjulstrekk i bratte bakker og på dårlig brøytet vei. Med firehjulstrekk kommer du deg fram der du ønsker, selv når kjøreforholdene er utfordrende, mener Christoffersen.

Les også: Eksperten: Slik blir bilen klar for vinteren

Høy bakkeklaring

Hvis du i tillegg velger en modell med høy bakkeklaring skal du være sikret god framkommelighet uansett.

– Volvo har en rekke modeller med høy bakkeklaring, enten det er en SUV eller en stasjonsvogn med ekstra høyde, forklarer bilselgeren.

Disse stasjonsvognene heter Cross Country, og kommer i ulik størrelse – enten V60 eller V90.

– Mange av våre kunder som har en bratt avkjøring til huset eller skal kjøre til hytta, velger en bil med høy bakkeklaring.

Volvos SUV-er kommer også i flere størrelser, fra den minste XC40, via XC60 og til XC90.

Forvarm bilen via app

Volvos egen app – Volvo On Call – er et must om vinteren.

– Med appen kan du sette på varmen i bilen, slik at du kan sette deg inn i en isfri og oppvarmet bil – og dermed kjøre avgårde med én gang. Du slipper også dugging på rutene, forteller Christoffersen.

Med varme i rattet og varme i setet er det ingen tvil om at det er komfortabelt å sette seg inn i Volvoen.

– Dette kan gjøres på to måter, enten går du inn i appen og starter varmen ei stund før du skal kjøre, eller så kan du forhåndsprogrammere oppvarming. Det er for eksempel smart hvis du kjører til og fra jobb på samme tidspunkt hver dag.

Les også: Her er alle fordelene med Volvo On Call-appen

Lengre rekkevidde

Alle de nyeste Volvo-modellene lanseres nå med lengre rekkevidde, både hybrid-bilene og elbilen.  

– Batteriene er ikke fysisk blitt større, men det er mer effekt i batteriet som gir det større kapasitet.

– Når man i tillegg kan forvarme batteriet, vil også rekkevidden øke ytterligere.

Det er nå ett år siden Volvos første elbil kom ut i markedet, og Bil i Nord får mange positive tilbakemeldinger.

De fleste klarer seg svært godt med den rekkevidden som bilen har. De fleste klarer seg med hjemmelading, bortsett fra de gangene de skal få skikkelig langtur.

EKSTRA LYS: Ønsker du å se enda bedre når du kjører langs mørke veier? Da anbefaler Bil i Nords Sindre Robertsen å sette på en ledbar på bilen din.

Sett ekstra lys på bilen din

For noen år siden ble det lovlig å sette ekstra lys på bilen, og det blir stadig mer populært å gjøre nettopp det.

– Hvis du kjører mye på mørke veier, føler du deg mye tryggere hvis du ser godt. Ekstra lys er en forlengelse av de gode lysene Volvo allerede har, spesielt i forhold til vilt, sier Bil i Nords «lysmester» Sindre Robertsen.

Han jobber som personlig servicetekniker og har satt på mange ekstra lys den siste tiden. Ekstralysene integreres og arbeider som de vanlige lysene.

– Ekstralysene fungerer sammen med den lysautomatikken bilen allerede har. Møter du en annen bil, så slås også disse lysene automatisk av.

Han opplever at de kundene som først har satt på ekstra lys, aldri går tilbake.

– Vi har to verkstedbiler hvor vi har satt på ekstra lys, og hvis du har lyst å komme og prøve for å se selv, er du hjertelig velkommen.

Her kan du se hvordan ledbaren settes på bilen:

Sikker vinterbil

Med firehjulstrekk, høy bakkeklaring, oppvarmet bil og ekstra lys - skal alt være klart til å kjøre trygt avgårde.

– Volvos biler har i tillegg en rekke assistenter som hjelper til, spesielt når det er glatt og mørkt. Volvo setter sikkerheten i høysetet, og er laget for nordnorske forhold.