Familien består av far Trond-Ivar, mor Catrin Ellingsen, sønnene Elias (10) og Lucas (8) og hunden Sita.– Det trengs en stor bil for å få plass til to voksne, to barn, en hund og alt pikkpakket vårt, ler Trond Ivar Stensland.

Les også: Alt du trenger å vite om leasing

For i tillegg til å ha god plass, måtte en ny bil også ha god taueevne for å dra familiens campingvogn på tur hele sommeren.

Og med adresse øverst i Tromsdalen der det er bratte bakker alle veier, måtte en ny bil også ha firhjulstrekk. Valget falt på familie-SUV-en Volvo XC60.– Vi så primært etter større plass, det trengte vi for å få med oss alt vi trenger. I den nye bilen har vi aldri hatt problemer med å få med oss det vi ønsker å ha med oss. Jeg er kjempefornøyd med bilen, og enda mer med servicen vi får hos Bil i Nord, sier Stensland.
 

Har råd til ny bil når han leaser

33-åringen leaser bilen og forteller at dette er den fjerde bilen han leaser.

– Jeg synes det er greit å kunne ha en nyere bil, så slipper jeg å skru og plages. Tidligere eide jeg en bil, men da jeg for fjerde måneden på rad fikk problemer med den, så ble jeg lei, sier Stensland.

Han ville aldri ha kjøpt en Volvo XC60.– Man kan jo overveie å kjøpe en bil til 600-700.000 kroner, men da måtte jeg ha kjøpt den ved å ta opp billån. Jeg mener man får mer igjen ved å lease. For meg betyr månedskostnaden mye, og du kommer deg ikke ned på en like lav månedssum på billån uten å ha en meget lang løpetid. Leasing er både gunstig og forutsigbart, sier Stensland.
 

Kan bytte ved behov

Han vet at mange kvier seg for å lease, fordi man da binder seg opp i en treårig leasingavtale.

– Jeg har flere leasingavtaler som jeg ikke har fullført, og det har ikke vært noe problem. Jeg har videreleaset bilene, uten å ha gått på noe stort tap. Det er fint å kunne bytte bil, når behovet endres, sier Stensland.

Les også: Kan du endre leasingavtalen underveis?

Han jobber som arbeidsleder for rørfornying hos VVS24, men bruker ikke bilen i jobb.

– Som tidligere yrkessjåfør og familiefar synes jeg det er fint at Volvo er langt framme når det gjelder sikkerhet og komfort. Det er fint å kunne ha en bil med de siste hjelpemidlene, sier han.

Ønsker du å lease bil? Sjekk kampanjetilbudene hos Bil i Nord.