– Vi har hatt to Volvoer tidligere, en eldre Volvo XC70 og en Volvo V70. Da jeg fikk tilbud om å overta leasingavtalen på denne bilen var jeg ikke i tvil om at det måtte bli en tredje Volvo, sier Eirik Skogeng.

Volvo XC70 har i flere år gått sin seiersgang i Skandinavia. Med ekstra bakkeklaring, firehjulstrekk og god plass, er det ikke rart at så mange nordmenn har gått til anskaffelse av den populære bilen.
 

Perfekt feriebil

– Bilen er veldig romslig og er perfekt som feriebil. Det jeg er mest fornøyd med er de gode setene i bilen, de gir en utrolig god kjørekomfort. I tillegg så har bilen Webasto og Volvo On Call, noe som gjør at jeg kan varme opp bilen noen få tastetrykk på smarttelefonen, sier Skogeng.

Les også: Slik holder du bilen ung (selv om den begynner å bli gammel)

Eirik Skogen fornøyd med Volvo XC70Men det er ikke bare de voksne i familien som er fornøyd med en oppvarmet bil i vinterferien.

– Ungene er veldig fornøyde med bilen og spesielt er de fornøyd med at de kan justere varmen i baksetene, forklarer Skogeng.

Familien var faktisk så tilfreds med sin nye bil at de i april i år valgte å kjøpe den ut da leasingavtalen gikk ut.
 

Romslig bil med gode trekkegenskaper

– Vi er en veldig aktiv familie så Volvo XC70 er midt i blinken for oss. Bilen kan trekke opp til 2100 kg, 300 kg mer enn vår gamle bil, så nå kan vi ta med oss campingvogna på ferie, forklarer Skogeng.

Volvo XC70 FerieturI tillegg til å trekke campingvogn bruker familien bilen til å trekke tilhengere med både snøscootere og sleder.

– Vi hadde sikkert hatt behov for tre biler for å få med oss det vi trenger på en ferietur. Men med denne bilen er det bare å laste opp alt i en kapelltilhenger og kjøre. I tillegg bruker vi ofte skiboks på bilen, sier Skogeng.
 

Solgte 20 biler på to måneder

Volvoselger Aleksander Rørnes, ved Bil i Nord Tromsø, mener Volvo har truffet på flere av sjekkpunktene til nordnorske bilkjøpere med Volvo XC70.

– Grunnen til at Volvo XC70 har blitt en populær modell har nok mye med at det er en veldig romslig bil med god bakkeklaring og firhjulstrekk, samtidig er det en velutprøvd og sikker bil. Den fungerer like bra for småbarnsfamilien som for den aktive familien, forklarer Rørnes.

Volvoselger Aleksander RørnesDa Volvo bestemte seg for å slutte med produksjonen av Volvo XC70 våren 2016, merket Rørnes og kollegaene i Bil i Nord en dramatisk økning i salget av den populære modellen.

– Vi var bekymret før sommeren for at vi hadde tatt inn alt for mange Volvo XC70. Men etterspørselen var enorm! På bare to måneder solgte vi 20 biler i Tromsø alene. Vi mistet faktisk salg sørover pga at vi ikke klarte få tak i nok biler av denne modellen. Det var spesielt mange taxieiere som ville sikre seg bilen, årsaken til det er nok det at det er en bil som har de gode egenskapene for nordnorske veier samtidig som det er en bil det har vært lite problemer med, sier Rørnes.
 

Sikker bil


Til daglig er det kona og barna til Skogeng som bruker deres Volvo XC70. Da er det ekstra viktig med en trygg bil med god framkommelighet.

– Det er veldig betryggende for meg som familiefar å vite at vi har en bil med både firehjulstrekk og automatgir. Da kommer vi oss frem overalt hvor vi kjører. Jeg har faktisk aldri opplevd at vi ikke har kommet oss frem med denne bilen, forteller Skogeng.

Solgt 20 Volvo XC70 på to månederEtter at produksjonen av XC70 ble avsluttet er det nå nye Volvo V90 Cross Country som har tatt over stafettpinnen i dette segmentet. Men Skogeng håper han kan ha sin bil i flere år fremover.

– Jeg håper det blir lenge til jeg trenger å kjøpe meg ny bil. Men en ting er sikkert, det blir en Volvo, sier Skogeng.

Ny bil til ferien? Vi har en rekke gode bruktbiler som er i perfekt stand til ferieturen! Klikk her for å se vårt gode utvalg.