De siste årene har salget av hybridbiler økt kraftig, og i høst er 1 av 4 nye biler hybridbiler, viser ferske tall fra Opplysningsrådet for Veitrafikken.

En hybridbil er en bil med både elmotor og motor som går på vanlig drivstoff.

Volvo V60 kommer som hybrid i februar 2019.

– Det er mange som har én bil, og blant disse er det ofte ikke aktuelt at det kun er en elbil. I Nord-Norge er det mange som ikke tør kjøpe elbil dersom man kjører lange distanser, ennå er det slik at man kan risikere å stå uten strøm et sted. Samtidig kan man ønske å kjøre el på de kortere distansene. Da er hybrid løsninger, sier salgssjef Tom Karlsen i Bil i Nord.

Hittil har Volvo bare tilbudt den ladbare hybriden T8 i modellene XC60, S/V90 og XC90. Men nå kommer de billigere ladbare modellene.

– Volvos nye familiebil – stasjonsvognen V60 – kommer som hybrid i februar 2019. Senere på året kommer Volvos minste SUV – XC40 – som hybrid. Det er mange som venter på hybrid-utgavene av V60 og XC40, sier Karlsen.

Lader hjemme

Tom Karlsen kjører selv en ladbar Volvo XC90, og bruker i det daglige stort sett strøm.

– 80 prosent av kjøringen min er småkjøring til og fra jobb og aktiviteter. Det gir et lavt forbruk og rimelig drift, sier han.

Hybridbil

Plug in-teknologien gjør at bilen kan kobles til en stikkontakt hjemme, og du får et fulladet batteri på mellom 3,5 og 5 timer – avhengig av den elektriske installasjonen.

– Fordelen med plug in-hybrid er at bilen også lader seg selv, så snart motoren er i gang og i nedoverbakker og når du bremser, sier Karlsen.

Se video om økonomisk kjøring

Drivstofforbruket vil selvfølgelig variere fra person til person, avhengig av om man kjører mye lang-, eller småkjøring.

App

– Jeg lar det gå sport i å kjøre billig, og følger med på Volvo On Call-appen for å se hvor mye drivstoff jeg har brukt. På kjøreturen til jobb brukte jeg for eksempel under 0,1 liter bensin, sier Karlsen.

Her er kjøretipsene som sparer både lommeboka og miljøet

Gode kampanjer før nyttår

Bil i Nord har for tiden kampanje på en rekke Volvo-modeller.

– For folk som lurer på å kjøpe bil, så er det gode priser til og med uke 48. Etter det tidspunktet vil vi få en prisjustering, sier Karlsen.

Klikk her for å se Volvo-kampanjen.