– Ha ha, dette er bursdagsgaven min, jeg kjøpte den til meg selv. Jeg er blitt så gammel at jeg ikke feirer bursdagen, og da måtte jeg gi meg selv en gave, ler Bjørn Ole Evensen.

Bjørn Ole Evensen og Volvo V70Bilen, en Volvo V70, kjøpte han i januar i år. Da var den gått cirka 70.000 kilometer. Bilen ble kjøpt i januar og Evensen vet at han om tre år – når den har gått rundt 100.000 kilometer – mest sannsynlig vil bytte inn den for en nyere bruktbil.

– Jeg kjøper aldri ny bil, de faller jo så mye i verdi. Med en gang du tar av plasten på setene, så faller verdien med 40.000-50.000 kroner. En bruktbil i dag er også noe helt annet enn det var for 10-20 år siden. En bruktbil i dag er så god som ny, selv om den ikke er ny, sier Evensen.
 

Kjøpte bruktbil med garanti

Han er likevel opptatt av å kjøpe bruktbil fra en merkebilforhandler.

– Jeg har ikke vært plaget med bilene jeg har kjøpt her. Jeg har tidligere kjøpt bruktbiler privat, men den ene havarerte etter kort tid og det oppsto også problemer med den andre. Da nytter det ikke å ringe selgeren, som bare viser til kontrakten der det står «selges som den er», sier Evensen.

Evensens V70 er en Volvo Selekt – som betyr at bilen har vært gjennom en omfattende Volvo-godkjent kvalitetskontroll. Bilen er oppdatert med nyeste tilgjengelige programvare, garanti med samme innhold som nybilgaranti og 12 måneders veihjelp. En Volvo Selekt-bil har også 30 dagers bytterett.

Evensen mener det heller ikke er mye å spare på å kjøpe bruktbil fra merkeforhandler kontra en privatperson.

– Som regel er jo den bruktbilen et annet sted enn Tromsø. Da må man regne på flybillett, overnatting og mat. Den tryggheten som bruktbilgarantien gir deg, er jo også verdt en del.
 

God plass til barna

Familien Evensen bor i Tromsdalen og har tre barn på 6,10 og 12 år. Med tre barn var behovet for en bil med god plass i baksetet viktig.

– Vi prøvde flere biler, men mange ble for trange. I V70 er det god plass i baksetet, i fører – og passasjersetet og i bagasjerommet. Sikkerhetsaspektet er også viktig for meg, og i denne bilen føler jeg at hele familien er trygg, sier Evensen.

Volvo V70, komfortabel og romsligSom 10-åring var Bjørn Ole i en stygg trafikkulykke, som har gjort at han er svært opptatt av sikkerheten til familien når de sitter i bilen.

– Ett er bilen, men det er også Volvo on call som ringer opp bilen dersom man er utsatt for en ulykke, og hvis det ikke oppnås kontakt, så ringer de nødetatene. På den måten får man alltid hjelp, selv om man selv ikke er i stand til å ringe, sier Evensen.
 

Kjører til hytta

I helgene kjører familien ofte til hytta i Skibotn, og da er bilen fullastet med barn, kjæledyr, mat og annen bagasje.

– Ungene kjører firhjuling og dermed har vi ofte med en stor henger bakpå bilen. Motoren på bilen er så sterk at jeg ikke merker det i bakkene.

Den eneste ulempen ved å kjøpe bruktbil, er at man selv ikke kan velge det utstyret man ønsket på bilen.

– Jeg skulle gjerne hatt frihjulstrekk, men det har jeg egentlig aldri hatt behov for på V70-en. Gode dekk gjør at bilen kommer opp der vi skal. Automatgir hadde også vært fint, men det var ikke å oppdrive, sier Bjørn Ole Evensen.

Interessert i ny bruktbil? Bil i Nord har en rekke gode bruktbiler på lager. Klikk her for å se utvalget.