Alle nyere Volvo-modeller har innebygd Google, som kan hjelpe deg å finne fram til riktig adresse, spille favorittmusikken din eller styre temperaturen inne i bilen.

Da Arne Hjeltnes kom innom Bil i Nord Harstad for å prøvekjøre elbilen Volvo XC40 kunne han ikke dy seg til å prøve alle Google-funksjonene som følger med.

Se videoen her:

 

 

Oppdatert kart

Volvo-selger Tom Erik B. Hagen ble kastet ut av bilen, men forteller at navigasjonen er den mest populære funksjonen – den er nemlig alltid oppdatert på siste nytt i trafikken.

– Google har alltid siste oppdatering på kart, og du får opplysninger om kjøretid og eventuell kø og veiarbeid opp. Det er bare å si «Google, kjør til Tromsø», så legger den opp til automatisk navigasjon, forteller Hagen.

Dersom du kjører elbil og trenger lading underveis, kan du også be om ladestopp og det blir lagt inn i kjøreruta.

– Da forvarmer bilen også batteripakken, slik at du får raskere lading når du kommer til ladestoppet.

Handfri hjelp i bilen

Google-funksjonene fungerer sømløst og med stemmestyring kan du enkelt få veibeskrivelser og snakke med familie og venner.

Du kan også:

  • Styre underholdningen i bilen: «Hei, Google. Sett på spillelisten min»
  • Justere temperaturen i bilen eller sette på rattvarme: «Hei, Google. Sett temperaturen til 18 grader».
  • Ha tilgang til andre apper gjennom Google Play.

Les også: Her er familien som elsker Volvo!

Styr smart-hjemmet ditt fra bilen

Du kan også styre smartenhetene i hjemmet ditt mens du er på farten. Sett på lys, juster temperaturen eller åpne garasjeporten enkelt ved å bruke stemmen din.

– Har du koblet til robotstøvsugeren til Google og glemte å starte den før du dro hjemmefra, så kan du enkelt si: «Hei, Google, start støvsuger».

Hagen forteller at den største fordelen er rett og slett at Google er Google, et av verdens største selskaper med en enorm utviklingsavdeling.

Da har du hele tiden et infotainment-system i bilen din som er oppdatert hele tiden. Det er disse som kan det, i stedet for at bilprodusenten skulle hatt egne utviklere.

Lett å betale for parkering

Systemet tillater også nå at du legger til Easypark-appen i menyen.

– Hvis du kobler til Easypark-appen til bilen og legger til kortnummeret ditt, slipper du å lete opp parkeringsautomaten eller ta fram telefonen din. Trykk på «start» og så stoppes parkeringen automatisk når du kjører fra, forteller Tom Erik B. Hagen.

Les også: Sjekk ladekalkulatoren - så mye koster det å lade elbilen!

Fire års abonnement

Innebygd Google finnes i alle nyere Volvo-modeller, slik som S90, V90, XC60, XC40 Recharge og i tillegg til nye C40 Recharge som straks kommer på markedet. 

– All data for de første fire årene er gratis. Etter disse årene kan tjenesten utvides med et abonnement.

Har du lyst å prøvekjøre en ny Volvo for å teste denne funksjonen? Her kan du enkelt booke tid.