2021 ble nok et godt år for Bil i Nord. Aldri har det nordnorske selskapet solgt flere biler.

– Her i Svolvær har vi hatt et fantastisk år med stor aktivitet både i servicemarkedet og på bilsalg. Den mest populære bilen vår har vært bruktbilen. Vi har solgt et rekordantall med brukte biler i år, sier eier og gründer Thor Drechsler i Bil i Nord.

– Vi har i år sett virkningen av godt kundearbeid over tid. Fornøyde kunder kommer alltid tilbake og er sammen med fornøyde medarbeidere vår viktigste ressurs.

Dyktige medarbeidere

Daglig leder Jan Hugo Svendsen i Bil i Nord-konsernet mener all ære ligger hos medarbeiderne.

– Uten de 250 dedikerte medarbeiderne vi har i Bil i Nord, er det helt enkelt ikke noe Bil i Nord. Det er der det ligger, sier han.

– Vi har hatt en stabil bemanning over mange år. Det er flinke folk, som har vært med oss lenge. De har store mengder kompetanse, og har tilegnet seg enda mer kompetanse det siste året. Det er de som i stor grad skaper de gode resultatene som Bil i Nord nå oppnår!

KONSERNLEDER: Jan Hugo Svendsen roser de 250 dedikerte medarbeiderne i Bil i Nord-konsernet for nok et rekordår.            (Foto: Trond Tomassen, iNord)

Solgte bra

Bil i Nord fylte i år 25 år, og har avdelinger i Svolvær, på Sortland, i Tromsø, på Finnsnes, i Harstad, i Bodø, i Mosjøen, på Leknes og i Mo i Rana.

I jubileumsåret har bilforhandleren fortalt historier fra hele landsdelen, og her er de fem mest leste sakene.

Iselin Berglund (29) ble «tatt på senga» da Arne Hjeltnes ringte på døra for å levere nøklene til Volvo-en.           (Foto: Trond Tomassen, iNord)

1. Arne Hjeltnes overrasket Iselin med bil på døra

Iselin Berglund (29) med barnet Elliot (3 mnd) på armene ble overrasket da Arne Hjeltnes på vegne av Bil i Nord kom hjem til henne for å levere Volvo-en.  Se den artige videoen!

VARME HENDER: Anna Svendsen fryser lett på hendene, og elsker derfor at hun har rattvarme i sin Volvo XC40. 

2. Det er særlig én funksjon skiløperen Anna Svendsen elsker ved sin nye Volvo

Anna Svendsen har de siste årene kjørt en Volvo XC40, noe som har gjort det langt enklere for henne å komme seg til og fra de mange treningsøktene sine.

– Alle som kjenner meg vet at jeg fryser veeeldig lett på fingrene, sier hun lattermildt.

TROMSØAVDELING: På Bil i Nords tromsøavdeling jobber det åtte kvinner. Her er controller Julie Aas, mekaniker Ann Åse Kirkvik, lærling Aurora Pedersen, resepsjonist Ingrid Nikolaisen, PST Laila Ingelin Jakobsen og mekaniker Ariel Moldenæs.           (Foto: Trond Tomassen, iNord)

3. Kvinner i bilbransjen: – Vi elsker å knuse fordommer!

De kvinnelige medarbeiderne i Bil i Nord trives med å jobbe i en mannsdominert bransje, men elsker å knuse fordommene.

– Enkelte ganger opplever vi at kunder har lavere forventninger til oss som mekanikere, fordi vi er kvinner. Da er det kult å knuse noen fordommer, og gjøre en skikkelig bra jobb, sier personlig servicetekniker Laila Ingelin Jakobsen.

GODE RÅD: Med en ny bil eller en nyere bruktbil får du en forutsigbar økonomi og slipper overraskende verkstedregninger.            (Foto: Kariann Bjørnerøy, Folkebladet Marked )

4. Sju tegn på at det er smart å bytte bil

«Når bør jeg bytte bil» er et spørsmål det ikke finnes ett svar på. Det er flere momenter som spiller inn. Noen handler om bilen i seg selv, og noen handler om livet og behovet ditt, sier Bil i Nords bileksperter på Finnsnes, Knut Bjørnar Eide og Chris Andreassen.

VOLVO-FRELST: Kjærligheten til Volvo går gjennom alle generasjonene i familien Stormo, her er Jeanette Stormo (34), Matheo Stormo Fagerjord (4), Bodil Stormo (59), Vebjørn Stormo (22), Lise Linn Stormo (20) og Fred-Arne Stormo (60).            (Foto: Trond Tomassen, iNord)

5. Her er familien som elsker Volvo

Bil i Nord har mange trofaste kunder, og for familien Stormo i Gratangen er det ingen tvil:

De setter sikkerheten i høysetet og dermed har Volvo har vunnet deres hjerter.

Solgte flere biler enn noen gang

I 2021 solgte bilforhandleren flere biler enn noen gang tidligere, og hadde også bra med verkstedstimer.

– I sum blir det fine resultater av sånt. Nå skal vi fortsette å utvikle oss i takt med markedet, sier Svendsen.

Pandemien påvirket

Han tror pandemien til en viss grad har påvirket salgstallene, særlig ettersom det har vært mye mindre reising enn normalt i løpet av året.

– Når folk reiser mindre, og er mindre ute på byen, har de kanskje hatt mer penger til overs til bil og bilhold enn tidligere. At mange har feriert i Norge, i stedet for i utlandet, har nok også hjulpet på, tror Svendsen.

REKORDMANGE BILER: Bilselger Vidar Berli og Christian Willumsen hos Bil i Nord Tromsø selger bruktbiler som aldri før.            (Foto: Trond Tomassen, iNord)

Brukt er mest pop

I løpet av året har Bil i Nord solgt rundt 4000 biler. Da er både nye og brukte biler medregnet.

– Bruktbil er det største «varemerket» vårt, og det som gir det største bidraget inn. På nybil-fronten har suksessen fortsatt med Volvo XC60 Hybrid, mens årets vinner er den elektriske Volvo XC40. Den har vi solgt veldig mye av, forteller Svendsen.

Les også: Mats (34) har kjøpt Volvos første elbil: Den er helt suveren!

Har troa på elbil

Helt på tampen av året kom Volvos nye, helelektriske satsning, Volvo C40 Recharge, til Nord-Norge.

– Jeg tror Volvo C40 Recharge kommer til å treffe markedet godt, og bli en bestselger i 2022, sier Svendsen.

Han legger til at han har troa på at også 2022 skal bli et bra år for Bil i Nord.

– Det spås et marked på høyde med dette året, men hvor bra er det enda for tidlig å si noe om.