Siden 1964, da Volvo først begynte å prøve ut bakovervendte barneseter, har Volvo gradvis forbedret sikkerheten, brukervennligheten, og ikke minst komforten for barn som sitter i en Volvo. Det skriver bilprodusenten på sin hjemmeside.

Delelager-medarbeider på Bil i Nord Svolvær, Preben Hasselberg, understreker at det er viktig å sikre barn riktig i bilen.

– Barna er fremtiden, og Volvo er veldig opptatte av å beskytte dem. På Bil i Nord selger vi topp moderne bilstoler, og vi har et godt utvalg ut i fra størrelse og vekt på barnet. I tillegg har vi annet sikkerhetsutstyr, som beltestrammer og speil, forteller Hasselberg.

Bil i Nord har nå sommerkampanje på alle nye Volvo.

Finn riktig bilstol

Gjennom tester basert på virkelige trafikksituasjoner, tester Volvo barnesetene sammen med bilene.

– Når man kjøper en bilstol, er vekt og alder på barnet noe man må ta hensyn til. Det er også en stor fordel at barnestolen testes i kundens bil. Da kan man teste stolens funksjoner, forteller Hasselberg.

– Vi er behjelpelig med bestilling av barnestoler, slik at kunden får sett og testet ut stolen før kjøp, forteller han videre.

Etter 50 år med utvikling av barnesikkerhet, anbefales det at barn sitter bakovervendt i barnestolen.

Det anbefales at barnet sitter bakovervendt så lenge som mulig, og gjerne til barnet er fire år. Om barnet er for stort til bruk av bilstol, kan det benyttes sittepute slik at beltet er riktig plassert, forklarer Hasselberg.

Skal du på campingferie? Dette bør du huske på!

Fra bagasje til prosjektil

I tillegg til å sikre barn riktig, er det viktig å fjerne løse gjenstander i bilen.

– Det er viktig å feste nettbrett, noe mange barn bruker på lange bilturer. Ved en kraftig nedbremsing kan selv et nettbrett være en dødsfelle. Løse gjenstander i bagasjerommet, eller fremme i bilen, kan fort gi katastrofale konsekvenser, sier Hasselberg.

sikkerhet Volvo bil Bil i Nord

Dette er noe den svenske bilprodusenten aktivt har gått inn for å gjøre noe med.

­– Volvo har høyt fokus på sikkerhet, og alle modeller er godt utstyrt med sikkerhetsutstyr. Jeg anbefaler absolutt alle å bruke sikkerhetsnettet, når man har bagasje i bagasjerommet. Sikkerhetsnettet vil være med på å forhindre at gjenstander kommer frem i kupeen ved en kraftig oppbremsing eller krasj, forteller Hasselberg videre.

Viktig med solskjerming

Sikkerhet er viktig, men man må også ta hensyn til barnets komfort.

– Jeg vil absolutt anbefale å ha solskjerming på vinduene i bilen. Barn plages når de får sollys rett i øynene, og hvis de da begynner å gråte, så er du heller ikke en like sikker sjåfør, mener Hasselberg.

solskjerming bil bil i nord Volvo cars sikkerhet barnDet er mulig å få mørkere ruter i baksetet, i tillegg til solskjerming. Har man glasstak, er det også mulig å få installert solskjerm der.

Bil i Nord er Nord-Norges største privateide bilforhandler, og har avdelinger i Tromsø, Finnsnes, Harstad, Sortland, Leknes, Svolvær, Bodø, Mo i Rana og Mosjøen.

Trenger du bilstol, eller andre sikkerhetsutstyr til bilen? Ta kontakt med din lokale Bil i Nord-avdeling her.