Vinteren nærmer seg med stormskritt, og det er på tide å sko bilen om.

Men hvor skal du gjøre av sommerdekkene? For mange er det både enkelt, lettvint og trygt å sjekke dekkene inn på et dekkhotell for lagring.

SJEKK INN DEKKENE: Du trenger ikke å ha kjøpt dekk eller bil hos Bil i Nord for å kunne sjekke inn på vårt dekkhotell, sier dekkhotell-ansvarlig Kennet Johnsen.

– Dekkhotell er enkelt og greit, spesielt hvis du bor i leilighet og ikke har stor plass i garasjen eller boden, sier dekkhotellsjef Kennet Johnsen i Bil i Nord Tromsø.

Les også: Her er vinnerdekket i NAFs store dekktest

Riktig utstyr til dekkskiftet

I tillegg til at dekkene blir oppbevart, slipper du å skifte dekkene selv. Derimot får profesjonelle ta hånd om dekkomleggingen.

Dekkene blir både rengjort og kontrollert, og oppbevart i riktig temperatur. Det eneste du må huske på er å bestille tid og levere bilen.

Mens dekkene skiftes kan du sette deg i pausekroken og få servert kaffe og noe å bite på.

– Dekkhotell er ikke bare eldre folk eller folk som bor i leiligheter. Stadig flere kjører SUV-er, med store dekk som krever kraftig utstyr. Du må ha en kraftig jekk for å heve en SUV, sier Johnsen.

Trygt å kjøre

Dekkhotellsjefen mener det er positivt for trafikksikkerheten at stadig flere bruker dekkhotell.

– Vi går over alle dekk og ser på mønsterdybde og ser etter eventuelle skader og slitasje. Dersom dekket nærmer seg minste lovlige dekkmønster, varsler vi kunden i god tid og anbefaler kjøp av nye dekk. På den måten er det færre som kjører rundt med dekk som burde vært byttet for lengst.

I tillegg er rengjøring av dekk og felger viktig for hjulenes holdbarhet.

Kravet til mønsterdybden på vinterdekk er 3 mm, dersom det begynner å nærme seg, bør du vurdere å skifte. Statens vegvesen og NAF anbefaler 5 mm.

– Det er en billig forsikring å skifte til nye dekk litt for tidlig, enn litt for sent, sier Johnsen.

Ønsker du dekkhotell til årets sesong? Klikk her for å bestille.