EX30 er Volvos nye helelektriske «rakett» - en liten SUV som har tatt markedet med storm. Nå er bilen tilgjengelig for prøvekjøring, og pågangen er stor.

– Bil er en stor investering, kanskje en av de største du gjør i livet, og da er det smart å prøvekjøre bilen og sjekke at den dekker dine behov. 

For å få mest ut av prøvekjøringen er det mange ting du bør huske på underveis. Hos Bil i Nord er det enkelt å booke prøvekjøring på nett, da finner du det tidspunktet i kalenderen som passer deg best.

– EX30 er Volvos minste SUV, men den er stor på sikkerhet og smarte løsninger. Det er mange av funksjonene som må oppleves, og disse kan du teste ut når du prøvekjører.

Bestill prøvekjøring av nye Volvo EX30 her! 

Populær: Bil i Nord opplever stor pågang for prøvekjøring av nye EX30, forteller Tom Karlsen.

Tips 1: Finn en god sittestilling

Spesielt hvis du skal kjøre langt, er det viktig å sitte godt. Under prøvekjøringen bør du justere sittestillingen slik at den passer deg. Det handler om å justere sittepute, avstand til pedaler og ratt, samt støtte i korsryggen.

Er det flere som skal kjøre bilen? Sørg for at alle får prøvekjøre bilen.

– Både seter og speil bør stilles inn ordentlig, og dette kan være forskjellig fra bil til bil. Dette hjelper vi med, sier Tøri.  

Tips 2: Sett deg inn i bilens funksjoner

Betjeningspanelet i en ny bil kan være ulikt fra både merke til merke, og ikke minst fra den bilen du eier i dag.

– Nyere biler har ofte større skjermer og færre knapper. For noen kan det være uvant at man ikke har et frihjul hvor man stiller på klimaanlegget, men at det gjøres via skjerm eller stemmestyring. Google har vært med å utvikle Volvos system, og det er veldig intuitivt. Har du en smartphone, så kan du det!

Karlsen forteller at Google Maps er sømløst integrert, og hvis du setter inn reisemålet ditt, får du både opp kjøreruten og planlagte ladestopp.

– Mange synes at skjermen ofte tar bort fokus, men da anbefaler jeg heller at man bruker stemmestyringen mer aktivt.

Hos Volvo kan du styre lading via telefonen, forvarme bilen og låse/åpne bilen. Du kan også laste ned dine egne favoritt-apper, enten det er Spotify eller Europark.

Tips 3: Velg variert kjørerute

Når du skal prøvekjøre bilen, kan det være smart å teste der du vanligvis kjører. Varier med bykjøring, svinger og langkjøring. Volvo har en rekke sikkerhetssystemer som hjelper deg i farlige situasjoner.

– I en ny Volvo varsles du om andre kjøretøy, fotgjengere og store dyr, både dag og natt. Du varsles automatisk dersom det oppstår risiko, og bilen følger med på hvor du har blikket ditt. Den «ser» hvis du begynner å sovne, og da får du varsel.

Dersom du ofte parkerer på små og trange steder, bør du teste ut ryggekameraet og parkeringssensorene.

– Med alle sikkerhetssystemene er Volvo også en god bil dersom man har ungdom i huset som skal kjøre. Da er en Volvo EX30 en perfekt liten bil.

Kartlegg behov: Når du skal prøvekjøre bil er det viktig å tenke over dine behov, forteller Tøri.

Tips 4: Kjøreegenskaper

Hvordan synes du det er å kjøre bilen? Hvordan «sitter» den på veien, hvordan er det å kjøre forbi, og hvordan er overblikket fra førersetet?

– Volvo EX30 er en liten SUV med høy bakkeklaring, noe mange setter stor pris på. Det er også lite støy, som flere av våre kunder bemerker, forteller salgssjefen.

Tips 5: Hvor mye plass trenger du i bilen?

Det viktigste er størrelsen – enten du trenger lite eller mye plass.

– Volvo EX30 er Volvos minste elbil. Den er perfekt hvis du ikke har behov for å ta med deg mye bagasje, men hvis du skal ha plass til tre isofix-seter, barnevogn og ski – så må du se etter en større bil, ler Tøri og påpeker at flere barnefamilier ser til EX30 som bil nummer 2.

Tips 6: Still spørsmål og be om hjelp

Tøri Moe Johannessen anbefaler folk å stille spørsmål hvis det er noe de lurer på, både før, under og etter en prøvekjøring.

– Vi kan også være med ut på prøvekjøring. Det er noen som kan være utrygg, spesielt hvis man aldri har kjørt elbil tidligere. Hvis man for eksempel ikke har prøvd enpedalskjøring, der man under normal kjøring nesten ikke behøver å bruke bremsepedalen, så kan vi koble den bort. Hvis du er usikker på noe, så er det bare å spørre. Vi ønsker at kundene skal få en trygg og god opplevelse, sier Tøri.

Grundig: – Sett deg inn i bilens løsninger, anbefaler Tom Karlsen

Sikkert og lettvint bilhold

Etter mange år i bransjen ser salgssjef Tom Karlsen hos Bil i Nord Tromsø at flere kunder er opptatt av bilens verditap. Når du får deg en ny bil, må du også tenke på at du skal selge den senere.

– Annenhåndsverdien til Volvo har stått seg godt, og den er lett å selge som bruktbil. Det er en stor fordel, mener Tom og inviterer til prøvekjøring av Volvos nye elbil EX30.

– Folk er positivt overrasket og synes det er en kvikk, morsom og lettkjørt bil. De får rett og slett lyst til å kjøre mer!  

Lyst å teste selv? Book prøvekjøring her!